Jolletorget.no

kjøp og salg av joller og utstyrSELGES: Klassiker 470 seiljolle til salgs! Leken, vakker i vind, moro å seile både for familiekos på vann, ordentlig sport-seiling og båten egner seg veldig godt også for opplæring!Selger: Peter Rohonyi

Telefon: 41258914

E-post: rohonyip@gmail.com

Sted: Fredrikstad

Pris: 22 000 NOK

Dato: 15.10.2021

-andre joller-Båten er en 15,4 fot = 470 cm lang liten seilbåt uten motor - en tomannsjolle, men et ektepar kan seile i den sammen med et barn også, eller en voksen med to ungdommer - perfekt for hyttesesong eller for opplæringsformål.

 

Vi har brukt den som familie-jolle med våre barn (men vil nå kjøpe større familiebåt med soveplasser). Når du seiler en 470 jolle blir folk som kjører forbi i motorbåt ofte misunnelig, det er så stilig :), båten reagerer fort og glir på vannet også med lite vind! Det er ikke av tilfeldighet at den er fortsatt en OL klass båt ;)! Her kan man lære å bruke trapez, noe som er A) kjempemoro, B) gir greit balanse-øvelse, m.fl.

 

Garantert og trygt gøy! Luftkamrene til båten er ? fylt opp med isopor - jeg ville være helt sikker på at båten kan ikke synke :) - og nå kan en ikke det. Når vi kjøpte båten trengte den oppussing: og det gjorde jeg, brukte mange (!) timer på den. Båten fikk navnet  “Flekkete” fordi den ble det littegrann :) Kanskje ikke den peneste båt, særlig der jeg jobbet på den, men alt som måtte fikses, ble fiksa og nå er båten sterk og fin (limet godt i skjøten bak roret, osv. Kan fortelle mer hvis interessert.). I sommer seilte vi med båten fra Kråkerøy/Fredrikstad ned til sør Hvaler og ut til Tisler og senere opp til Skjeberg Marina: fikk se niser med 10-årige sønnen min på vei ditt :)

 

I den første videoen kameraet forvrenger litt lengde, båten ser kortere ut her enn i virkeligheten. Ellers fin rolig seiling, og med barna vår har vi gjort mye enda roligere seilturer også :) : https://www.youtube.com/watch?v=Svzr8Xo9f1c 

3 voksne kan også seile: https://www.youtube.com/watch?v=shmAiscMG5E 

Her er det med 15 knots :) : https://www.youtube.com/watch?v=KCsxbXPaWQ8 

 

For denne båten trenger du ikke båtplass i marina (selvsagt kan holdes sånt også) - men kan holde den på tralle/henger i hagen, ved hytta, på stranda. 2 voksne greier fint å løfte/sette båten på-av en tilhenger, men hvis den er på sjøsettinngstrallen klarer  man helt fint alene også å sette på vann - og for litt erfarne seilere går det også helt fint å seile alene også.

 

Båten kommer med 

  • sjøsettingstralle, 

  • storseil x 2, fokk, spinnaker (brukbare, men ingen konkurranse seil)

  • full rigg med fine skjøter. 

  • mast, bom, spinnakerbom,

  • kjøl 

  • ror (som er brukbar, men rorkult langsiktig sett trengs litt kjærlighet/rep.)

  • nesten helt ny trapez sele (pris over tusen kroner for dette alene ellers)

  • eldre presenning, men med fine spiler og sile-holder for lagringstrekk.


Nøkkelinfo:

Lengde: 4,7 m

Største bredde: 1,7 m

Totalvekt 118 kg plus isopor

Seilareal 13,5 m2


Kan besiktiges, pris er diskuterbar v/kjapp avgjørelse.

 

Må hentes på tilhenger.

-